It's easier to walk away from everything



Varför det känns så jobbigt att gå till skolan imorn.

Lever pastejen?


Okej, detta måste vara bland det äckligaste jag någonsin hört talas om. Vem, vem, VEM får för sig att göra sås på leverpastej??
Det var när jag och styvmor kollade igenom massa gamla recept jag hittade detta häfte, kallat "Trolla med grädde". Förutom vidriga maträtter fanns mycket roliga särskrivningar. Exempelvis ovan med "Lever-pastej-sås" eller varför inte "Purjo-löks-crème", men den värsta måste nog ändå vara "Hal-lon-glass".
80-talet måste ha varit en fantastisk tid, helt enkelt.

Det är faktiskt infantilt...




För ett tag sedan lånade jag en helt fantastisk serie på bibblan, nämligen Glappet. Nu vill jag rekomendera alla att se den. Glappet mellan Ellas och Josefins vilja att bli vuxna och självständiga och deras vardag/verklighet förklarar namnet. Jag har blivit så inspirerad att jag nu vill börja skriva ett eget manifest, ni förstår det är nämligen den röda tråden genom serien.
I alla fall så visar den här serien, på ett helt briliant sätt, varför det är så viktigt för flickor/tjejer/kvinnor att bli självständiga, att stå upp för sig själva och att inte ta någon skit. Vi lever i ett patrialkaliskt samhälle, så hur kvinnor behandlas av män är vi väl vana vid nu (betyder absolut inte att det är rätt).
Något som jag därimot förbluffas av är hur kvinnor behandlar varandra. Seriöst, är det ingen annan än jag som är trött på kvinnors skitsnack, hormonsvängningar och feltolkningar?
Ibland blir jag galen! Vad fan är fel med oss? Vad är det för fel på mig?




"Egentligen är det mycket enkelt. Använd ditt förnuft, var modig nog att bruka det. Våga gå din egen väg.
Det är absolut inte den enklaste vägen men den bästa..."


Some are made happy when something dies



Ja, idag var det mycket riktigt dags för gymnastik. Springa fram och tillbaka. Hoppa upp och ned och så upp igen. Bränna knän på tjocka mattan och stuka foten i häckhopp.
Jag har aldrig förstått poängen med gymnastik. Visst är det kanske bra att röra på sig, men måste man spela bollsporter och göra kullerbyttor?! Det är idioti.
Och varför, varför kan man inte sätta oss "gympalosers" i samma klass så jag slipper bli uttittad och generad.
I alla fall så passar det här bilden som handen i handsken. Självklart är representerar ugly betty mig på denna bild, visserligen är ugly betty en (stor) aning snyggare än mig men ansiktsuttrycket säger allt.
Låt säga att jag står i kö för att utföra någon hellarvig stafett, då kan jag garantera att mitt ansiktsuttryck ser ut just som hennes.
Lindsay Lohan som är ännu snyggare, och såklart mycket sportigare, får representera alla andra goa bananer jag har gympa med.
Nej, dysatletisk är vad jag är.




Bild


Nyponsoppa och leverpastej



Nej bilden stämmer inte i mitt huvud... något är fel. Och det är inte bara det att föräldrarna bara är tretton och femton år gamla (eller ska jag säga unga?!). Pappan, Alfie, ser inte ut som äldre än sju...
Det är större åldersskillnad mellan mig och min lillebror än mellan dessa föräldrar och deras barn.
Detta får min hjärna att åka berg- och dalbana, mosas till nyponsoppa och sakta men säkert rinna ut genom öronen.
Det är helt enkelt för mycket för mig att processa. Jag kan inte ens bedöma om detta är rätt eller fel
vilket jag alltid annars gör.
Jag fortsätter fundera över hur det skulle kunna vara att som barn få barn.



Bild





I fear nothing...

                                                                                                                                                                              
...but the fact is I’m afraid of everything.




bild

you know they're all the same

Jag måste passa på att uttrycka min besvikelse för alliansen. Det har hänt en hel del tvivelaktigt sedan dessa fyra partier kom fick makten men det är nu jag är som mest besviken.
Varför? Jo, självklart på grund av det senaste beslutet angående kärnkraften. Något jag har mycket bestämd uppfattning om. Helst ingen kärnkraft alls men absolut inte mer kärnkraft än idag. Blir så irriterad på att politiker i Sverige (och då menar jag över lag, inte bara alliansen) är så jävla fega och aldrig står upp för sina åsiker utan bara tycks fokusera på att få makt. Huvudsaken har blivit att få så många som möjligt att hålla med en, inte att stå upp för vad man tycker.
Idag hoppas jag centerpartiet skäms.
Atomkraft, NEJ TACK!


This is my sundown

Hatkärlek. Det är vad jag känner för melodifestivalen.
För inte hinnar jag sakna det då det håller på i evigheters evighet och jag kan inte påstå att jag tycker det är någon vidare kvalité eftersom att det är samma artister och, i princip, exakt samma låtar år efter år.
Trotts att det finns mycket dåligt att säga om melodifestivalen så tycker jag det är trevligare än både jul och påsk tillsammans. Någonstans där, djupt inom mig måste de väl då finnas något som älskar den. Och de skäms jag för, inte lite utan mycket. Men det är väl som mamma säger "livet är för kort för att skämmas och ångra...".
Nåja, årets värsta bidrag tror jag kommer ifrån Caroline af Ugglas, Malena Ernman och Thorleifs, alltså kommer jag förmodligen tycka väldigt bra om just dessa bidrag.
Men mest spännande ska det bli att se Star pilots och Rigo & the topas sound feat. red fox (och va fan har dom fått namnet från?!).
Tillhör inte melodifestivalen den svenska kulturen lika mycket som dalahästar och midsommar egentligen?






The disease of discrimination



Bild



RSS 2.0