With the taste of the poison paradise

Nästan gång du går på en toalett och du råkar pissa på ringen får du fasiken torka upp efter dig. Eller du kanske tycker det är trevligt att sätta sig på en smutsig toalettring??
Jag är i alla fall säker på att jag är trött på att torka upp efter dig. Kanske är det jag som ska anpassa mig, men om så är fallet kommer jag snart börja pissa ute istället.
Offentliga toaletter är tillräckligt äckliga utan ditt piss på ringen.
Skärp dig!



Dagens aggressionsmelodi: Accept, Son of a bitch

Why put the gun to your head, if you're already dead?



Gegga mojja, kiss och bajs, aja baja
varför förlöjligar vi barn?
Gulligull, pussgurka, mormors prins
Nejmen fy skäms lilla Ingvar, bara för att du är vuxiluxen så kan lilla du inte allt.
Kan mormors få en puss?
Åh Ingvar, kan du köra stora bilen? Va duktiluktigt av lilla dig.
Oj oj Ingvar, trillade du och slog i lilla benet? Ska mormor blåsa?




Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.


"Känslan av maktlöshet när människan menade att de visste vad jag var bra på, vad jag gillade, vad jag var intresserad av, bara för att de visste att jag var kvinna, gjorde mig till feminist. Tvärsäkra yttranden om tjejers och killars, män och kvinnors, starka och svaga sidor följer oss genom livet, uttalande på allvar eller mer på skämt. På biologilektionerna i skolan, på mödravårdscentralen, i tidningar och på tv; bioligismen förekommer överallt med påståenden och åsikter som begränsar oss."
av Ulrika Westerlund, ur Hjärnsläpp

Om det skulle visa sig att det är skillnad på mäns och kvinnors hjärnor, att kvinnor är sämre än män på matte eller att män är sämre än kvinnor på städning. Det första jag frågar mig är självklart huruvida detta kan vara vetenskapligt bevisat, hur mäter man kunskap? Är kunskap genetiskt? Är kunskapen individuell eller könsstyrd?
Och gör detta då att det är rättvist att betala en lägre lön till kvinnor? Att färre kvinnor än män sitter på höga positioner?
Kanske har vi inte kommit någonstans när det gäller könsrollerna, kanske kommer vi heller aldrig komma någon vart.
Detta vägrar jag att tro, det vore alldeles för tragiskt. Men det är hög tid för förändring, inte mycket har hänt de senaste 100 åren.




Rubrik: Lyndon B. Johnson
Bild; Illustration: Ika Österblad
Citat; Hjärnsläpp: Bang om biologism (2002)
Bang

Infinitesimal, infalteble, infonaut



Jag har tappat min kalender. Kanske inte hela världen. Men jag känner mig handikappad (som har lägre prestationsförmåga än den normala) utan min kalender.
Aja baja på mig.

He's my bitch

Den första maj 2003 gav sig USA in i en lek, en lek på liv och död. "Kriget mot terrorismen", Irakkriget.
USAs mål var att rädda världen från the great danger. Men deras bristande planering och analys har gjort att Irak störtat ner i inbördeskrig och kaos. De skulle dra sig tillbaka efter fyra månader, man ser ju hur det gick med det. Det är mycket som gör USA oansvarliga. Några exempel är att de satte mycket oerfarna män på extremt viktiga positoner, att de inte tog vara på Iraks kulturarv (som de förövrigt lovat) och att de inte berättat sanningen för de amerikanska folket (och resten av världen).
Att USA stått utan skuld är en skam.
Jag skäms över att Europa inte satte ner foten, vi har alldeles för stor respekt eller är det kanske att USA har alldeles för mycket makt? vad vet jag, det är i alla fall något som inte stämmer. Det är ju nämligen inget problem att sätta ner foten när Ryssland gick in i Georgien. Pengar och olja = Lycka och välfärd.
Tro inte att jag tycker att det var bra under Saddams regim men jag frågar mig om detta krig inte bara förvärrat situationen. Vad är egentligen the great danger?
Kan man aldrig lösa problem utan våld?


Enligt mitt tycke har vi för stor respekt för världens mest respektlösa makt.




Bilden är på en bomb från USSR tiden, kanske inte så långt borta som vi tror?
Se gärna dokumentären Inget slut i sikte.



Bomber, granater, knivar och gafflar. Hit och dit.



World trade center ritades av Minoru Yamasaki och Antonio Brittiochi. De två tornen var 415 och 417 meter höga och hade 110 våningar. Idag är det sju år sedan world trade center attakerades.
Trotts dessa sju år är folk fortfarande förvånade. Men om inte detta hade hänt hade det väl varit något annat?
Det är lite som att välja mellan pest eller kolera när det gäller USA. Och när jag tänker på allt USA gjort eller dragit sig in i utan anledning blir jag förvånad över att det faktiskt inte hänt mer. Pearl harbor och world trade center.
Men, Nej, jag tycker inte synd om USA. Tycker synd om alla som hamnar i klämm.
Vem är egentligen terrorist, USA eller USA:s fiender?






Melodi för dagen: Escape the fate, The day I left the womb
Bild: Allposters


Livet är fullt av små irriterande detaljer

Jag vet att jag är lite sen, men det är något jag tänkt på några dagar. Det sas nämligen på nyheterna för nån vecka sedan att otrohet och trubbel i äktenskap ligger i generna. De talade dock bara om män, kan det ändå vara möjligt att det även ligger i kvinnors gener, för vad finns det för någon annan förklaring då kvinnor är otrogen eller orsakar trubbel? Man är väl trotts allt fortfarande två (eller fler) i ett äktenskap.
Kanske skulle det bli mer uppror om kvinnor blev anklagade för liknande, eller är det kanske så att man bara forskar på män. De är ju trotts allt normen!
Jag undrar även vem som letet efter denna typ av gen, kanske någon som behövde en jäkligt bra ursäkt då han skulle berätta för sin fru vad som "av misstag" hände på firmafesten förra helgen.
Och så ifrågasätter jag SVT:s nyhetsinslag på Aktuellt. Samtidigt som dom pratade om hur man hittat genen genom att forska på sorkar (ja, för sorkar är ju såå lika oss) visades naturbilder, men så helt plötsligt, började de visa bilder på kungafamiljen. Varför kungafamiljen? Vad har dom med otrohetsgener att göra? Har kungen dessa gener eller har dom bara allmänt trubbel i äktenskapet?


Skönt att de ser lyckliga ut i alla fall.

Nu vet jag att det finns en genvariant som heter allel 334 och som ej har någon kvinnlig motsvarighet. Denna gen påverkar äktenskap och gör att dessa män lättare är otrogna. Och det är väl ändå skönt att veta att män inte har något fri vilja, att deras uppfostran eller personlighet inte styr dem. Det finns en naturlig/genetisk förklaring. Skönt med en ursäkt? Otrohet gör dock fortfarande lika ont i hjärtat. Men det finns väl genetiska förklaringar till det med...

It's hard to get by just upon a smile



Har hittat mig en ny favorit serie. Skins.
En totalt deprimerande men samtidigt helt fantastisk ungdomsserie. Det behövs verkligen något som avviker från de amerikanska blaskorna. Även om jag älskar dem, frågar jag mig om det verkligen behövs en till serie som O.C, one tree hill eller gossip girl. Dom överraskar inte längre, har blivit förutsägbara. Till och med tråkiga.
Men så fann jag ju Skins. Fantastisk. Idag har jag tittat på åtta avsnitt.
Jag är hög på Skins!


Oh baby baby it's a wild world.

All I know is the answer's in the air



Hejdå Emil

It's not a gimmick, not an act


Lyckades hitta denna bild
på en man vars arm var tattuerad med en av mina gamla favoritlåtar.
Nostalgi.






Bilden: DCMA       


She has a whim of iron

Det har precis blivit fred i min kropp. De allierade trupperna har dragit sig tillbaka, kapitulation.
Berg-och-dalbanan är över.
Men nu kommer nästa karusell. Kaffekopparna.
Livet är nöjesfältet som aldrig stänger.
Man måste bara lära sig att upskatta det.


RSS 2.0